Als je op zoek bent naar verscheidenheid, veelzijdigheid en een uitgebreid assortiment aluminium composiet panelen, dan is Multipanel UK je partner. De firma ontwikkelde een enorme collectie composiet materialen om te voldoen aan de meest uiteenlopende toepassingen van de panelen en aan de groeiende vraag. De composieten omvatten polyethyleen tussen aluminium in een groot aantal formaten voor gebruik in honderden verschillende constructietaken.

Verscheidenheid is inherent aan deze meest veelzijdige composiet. De prestaties van ‘Alupanel’ zijn een mooi voorbeeld daarvan. De gerealiseerde toepassingen van dit materiaal gaan van het maken van uithangborden en winkelinrichting, over tussenwanden en scheidingswanden in kantoren en huizen tot hedendaags bouwdesign. Multipanel produceert Alupanel in een van de grootste kleurenpaletten op de markt, en in zestien speciale afwerkingen. We bieden ook gereedschap aan voor het verwerken van de panelen op de bouwplaats wat in elke situatie kosten en tijd spaart. Het eindproduct kan worden gebruikt voor de creatie van vrijwel alle denkbare oplossingen, waarvan het effect steeds nog wordt verhoogd door de pure schoonheid van de vlakke en licht aantrekkende afwerking. De oplossingen reeds gecreëerd met Alupanel zijn zo verbazingwekkend dat de lijst van mogelijke toepassingen wel eindeloos lijkt.

We hebben bij Multipanel UK een duidelijke lijn getrokken tussen de afdelingen constructie en uithangborden omwille van de vele manieren waarop Alupanel traditioneel wordt ingezet. Voor de bouw wordt de veelzijdigheid van Alupanel aangeboden in een robuuste, aluminium en kunststof toepassing onder de toepasselijke naam Alupanel XT, een stijlvol en brand- en grafittibestendig antwoord op vaak voorkomende problemen in de omgevingen van transport en bouwmaterialen voor buiten. Geschikt voor de meeste toepassingen van alle composieten: gaande van het maken van borden en winkelinrichting, over scheidingswanden in kantoren en huizen, tot wandbekleding voor treinen, bussen en bedrijfsvoertuigen en werkbladen voor de keuken.

De natuurlijke zuivere en flexibele afwerking van het product leent zich voor de hoge normen van de utiliteitsbouw zoals ziekenhuizen, klinieken en andere openbare gebouwen waar onzichtbare, microscopisch kleine, gevaren zich kunnen verschuilen in het materiaal van gewone muren en faciliteiten. Aluwall, met zijn coating van BioCotes Silver Ion Technology verhindert de groei van bacteriën en biedt continu bescherming tegen microben in ziekenhuizen, laboratoria, catering-omgevingen, onderwijsinstellingen en vrijetijdsgebouwen, maar ook in winkels. Zowel Alupanel als Aluwall zijn verkrijgbaar met een kapprofielsysteem voor een eenvoudige installatie op een subframeprofiel en voor een zachte en hygiënische afwerking.

Wat architecturaal design betreft, is er Aluhex dat een sterke hexagonale kernstructuur biedt in combinatie met een vlak oppervlak voor een zeer licht paneel met goede warmte- en geluidsdempende eigenschappen. Ideaal voor muurbekleding, tussenschotten, interieurdesign, plafonds, vloeren, en toepassingen in auto´s, treinen, boten en vliegtuigen.

Misschien begin je nu de verscheidenheid van ingenieuze oplossingen te begrijpen die Alupanel biedt voor de bouwsector, zowel binnen als buiten, en voor de transportsector. En de lijst wordt steeds langer naarmate de wereld kennismaakt met de voordelen van dit materiaal, de veelzijdigheid, kleur en schoonheid, en naarmate het product steeds beter voldoet aan de onophoudelijke nieuwe eisen van intelligente, inzichtrijke en fantasievolle architecten en ingenieurs. Het volledige gamma voor uithangborden is een ander voorbeeld van de eindeloze toepassingsmogelijkheden van deze aluminium composieten.

Dankzij de afwerkingstechnieken die Multipanel heeft toegepast op Alupanel zijn de uithangborden en constructie een formidabele oplossing voor de eisen die gesteld worden door het hedendaagse corporate design: ze trekken bewonderende blikken naar het type vrijstaande bedrijfslogo´s, onmiddellijk zichtbaar aan de horizon. Bijna alle RAL- of Pantone-kleuren zijn beschikbaar om zo nauw mogelijk aan te sluiten bij de bedrijfskleuren. Met zijn verbazingwekkende stijfheid, lichtgewicht profiel en stevige zachte afwerking, kan Alupanel zowel digitaal of met zeefdruk bedrukt worden of zelfs beletterd met vinyl en bekleed met folie. Op een kleinere schaal kan Alupanel ook worden toegepast voor verkooppuntdisplays en handelsbeursstanden. Een ruimte indelen met kleine tussenschotten kan met Multipanel Ecopanel, de beste kosten-effectieve oplossing voor kortetermijnprojecten. Alupanel Lite en Alupanel Digital geven designers de vrijheid om prachtige displays te maken op vlakke oppervlakken.

De keuze wordt aangevuld met Aluflute; met zijn dubbele muurkern van polypropyleen een stevig en licht paneel dat overal kan worden gebruikt waar een uitzonderlijke stevigheid wordt gecombineerd met een buitengewoon design.

De eindeloze lijst van toepassingen van Alupanel geeft bordenmakers, architecten, ingenieurs en designers een ongeëvenaarde vrijheid bij het creëren van de meeste indrukwekkende en in het oog springende oplossingen met een enorm praktisch potentieel in onze werk- en leefongeving. Met de onbeperkte steun van onze jarenlange ervaring in de sector worden er werkelijk geen grenzen gesteld aan het succes van deze producten en aan dat van hen die ze gebruiken.

Nieuwsbrief
Nu inschrijven