Multipanel UK gaat groener!

Het nieuwe centrum heeft een capaciteit om 2,4 ton LDPE-pellets per uur te produceren en deze kunnen worden gebruikt voor het kernmateriaal in een deel van ons ALUPANEL®-assortiment platen. Het is ook een belangrijk onderdeel van het algemene doel om te komen tot nul afval van ons operationele productieproces, waarbij aluminium schroot wordt afgevoerd voor recycling en plastic dat wordt gezuiverd van de productielijn en wordt gerecycled in het nieuwe interne centrum.

Daniel Lewis, onze Inkoopmanager, zei: "Onze twee productielijnen hebben een gezamenlijke capaciteit om 3 ton LDPE per uur te verbruiken, dus als we voorraden van geschikt afvalplastic kunnen behouden, zouden we uiteindelijk 80% van onze behoefte kunnen produceren terwijl we een aanzienlijke hoeveelheid hoeveelheid afval weg van de stortplaats. "

Het plastic dat in het nieuwe centrum wordt geproduceerd, smelt bij een lagere temperatuur dan sommige andere kunststoffen en zal daarom minder energie nodig hebben om op te warmen tot een optimale verwerkbaarheid. De resulterende vermindering van het energieverbruik zal de milieu-impact van de productie verder verminderen, waardoor de groene uitstraling van de hier geproduceerde panelen wordt vergroot.

De heer Lewis voegde toe: “Het soort plastic dat we nodig hebben, wordt momenteel niet gerecycled in Kent, dus we zouden zeer geïnteresseerd zijn om te spreken met bedrijven of autoriteiten die momenteel grote hoeveelheden LDPE-afval hebben die ze niet op een milieuvriendelijke manier kunnen weggooien. "

Img 0873 B
Zoeken×