Alupanel in Art!

Nog een prachtig voorbeeld van de veelzijdigheid van onze aluminium composietpanelen, we zijn enorm trots en opgewonden dat Alupanel Lite is gebruikt voor een geweldige kunstinstallatie op de façade van het Palazzo Strozzi in Florence, Italië.

Gemaakt door de in Frankrijk geboren kunstenaar JR en samen met een team van 11 in twee maanden voltooid, werd het site-specifieke stuk 30 centimeter geconstrueerd voor de 15e-eeuwse hardstenen gevel met een metalen structuur en 120 vellen Alupanel Lite.

Gedurende zijn hele carrière heeft JR monumentale fotocollages gemaakt - van de favela's in Rio de Janeiro tot het Louvre in Parijs, zijn werk toont levensgrote beelden die op dramatische locaties in het stadslandschap zijn geplaatst en dit nieuwste werk, La Ferita (The Wound) , is een anamorfische collage die de iconische kunstwerken in het gebouw lijkt te onthullen, naast een statige colonnade op de binnenplaats, een tentoonstellingsruimte en een bibliotheek.

Met een hoogte van 28 meter en een breedte van 33 meter bedekt de massieve collage-installatie de primaire façade van Palazzo Strozzi en creëert een illusie waarin, gezien vanuit een specifiek gezichtspunt, de galerij in tweeën lijkt te splitsen.

Met La Ferita stelt JR een directe en suggestieve reflectie voor over de toegankelijkheid van culturele sites in dit pandemietijdperk. Zo wordt Palazzo Strozzi het toneel van een symbolische maar pijnlijke wond die wordt opgelopen door culturele instellingen over de hele wereld. Door verschillende delen van het interieur bloot te leggen terwijl de kijker van positie verandert, is het kunstwerk een reactie op het gebrek aan toegankelijkheid bij culturele instellingen sinds het begin van de COVID-19-pandemie.

De installatie lanceerde ook het toekomstige kunstprogramma Palazzo Strozzi, een nieuw initiatief ter ondersteuning van de productie en promotie van hedendaagse kunst in Italië, waaronder een jaarlijkse openbare kunstcommissie voor Florence.

7042b5d3 ec2c 4ba1 9889 5f2c28d41ffd
Zoeken×